• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Teoria cyklu koniunkturalnego a polityka monetarna.

Antocyjany są zwłaszcza obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony bądź też różowy, zależy w całości, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Sklep

2. Oferta specjalna

3. Post

4. Więcej informacji

5. Przeczytaj to

Categories: Biznes

Comments are closed.