Kino Dramatyczne: Emocje na Ekranie
Utrzymanie nieskazitelności w zakładzie gastronomicznym jest niesłychanie kłopotliwe z uwagi na spektrum występujących pobrudzeń. Sanepid nakłada ogromne wymogi i rzetelnie tego dopilnowuje. Sanepid łączy nam się z czymś złym, z osobami obciążającymi wysokie kary za niedostosowanie się do przepisów, regulaminu. Acz pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób pewny i nie zagrażający zdrowiu kontrahentów. W głównej mierze, zdrowe oraz apetyczne posiłki przyrządzane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co możemy oznajmić o czystości naczyń? Niezwykle istotnym urządzeniem pomagającym utrzymać schludność jest zmywarka. O tym także mówi strona gastronauci pl. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Wedle przeprowadzonych badań, naczynia umyte w zmywarce z stosowną chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy także o środkach schludności, myjąco-antybakteryjnych, o myciu podłóg i ścian, bowiem to one są największym magnesem na bakterie.
1. Sprawdź to
2. Wejdź
3. Dowiedz się teraz
4. Kliknij
Sztuka Witrażu: Kolorowe Okna do Twojego Domu