• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka tworzenia własnych mebli i dekoracji wnętrz.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, jaki pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, jaki zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na witrynie internetowej wina. Wina posiadają prócz tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym efektem fermentacji, jakkolwiek hydrolizy pektyn (znajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Albowiem pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują dużo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Przejdź do strony

2. Przejdź do strony

3. Znajdź więcej

4. Sprawdź to

5. Tutaj Porady na temat organizacji udanych wesel i przyjęć.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.